Skip to contentIngredienser
- 1,5 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 spsk kanel
- 1/2 spsk kardekomme
- 1/2 spsk ingefær
- 50 g sukker
- 1/2 spsk salt
- 400 g hvedemel
- 100 g blødt smør
- Remonce:
- 200 g smør
- 125 g sukker
- 2 spsk kanel
- Start med at lune mælken og hæld det herefter i en røremaskine. Opløs nu gæren i mælken og tilsæt herefter æg under omrøring.
- Tilsæt nu de tørre ingredienser og rør rundt.
- Tilsidst tilsættes den bløde smør under omrøring, og dejen æltes godt sammen i 10 minutter. Lad herefter dejen hæve lunt i 15-20 minutter.
- Imens laves remoncen ved at blande smør, sukker og kanel sammen.
- Når dejen har hævet, rulles den ud til en rektangel på 50 x 40 cm.
- Fordel remoncen i et jævnt lag og rul dejen sammen (rul fra den smalleste side).
- Skær dejen ud i 12 lige store snegle og sæt dem på højkant i et ildfast fad. Stil dem i fadet med kun en smule mellemrum, så du undgår tørre kanter, når de er bagt.
- Lad dem hæve lunt i 45 minutter.
- Pensl sneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i 15 minutter ved 185 grader varmluft.