Ingredienser
- 250 ghvedemel
- 250 gsukker
- 50 gbrun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
- 200 gsmør
- 2 1/2 dlmælk (gerne sødmælk)
- 3æg
- 100 gmørk chokolade, grofthakket
- 3/4 dlusødet kakaopulver (5 spsk)
- 2 tskbagepulver
- 1 1/2 tskvaniljesukker
- 1 nipsalt
Kokos/kaffe frosting
- 200 gflormelis
- 150 gkokos
- 150 gsmør
- 1/2 dlstærk kaffe eller espresso
- 2 spskusødet kakaopulver
- 1 tskvaniljesukker
Den du ved nok kage
- Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Bland alle de øvrige tørre ingredienser, og sigt halvdelen ned i æggesnapsen.Vend det godt sammen til du har en luftig kagemasse.
- Tilsæt derefter halvdelen af den smeltede smør og halvdelen af mælken, og vend det godt sammen.
- Fortsæt med anden halvdel af de tørre ingredienser, og derefter det sidste smør og mælk, – og så den hakkede chokolade. Vend det hele godt sammen.*Du kan også røre alle de tørre ingredienser i på én gang, og derefter de flydende. Personligt synes jeg dog, at massen bliver lidt for tæt hvis alle de tørre ingredienser tilsætte på én gang, og dejen bliver sværere at røre/vende glat og uden klumper.
- Beklæd en bradepande på ca. 30×25 cm med et stykke bagepapir, og hæld dejen heri.
- Bag kagen i midten af en forvarmet ovn, ved 180 grader, almindelig ovn, – i ca. 30 minutter.Tjek gerne med en kødnål at kagen er gennembagt. Stik den i midten af kagen, – hængere der ikke dej i, er kagen færdig og klar til at komme ud. Hænger der dej i, giver du den et par minutter mere.
- Imens kagen hviler laver du din kokos/kaffe frosting.
Kokos/kaffe frosting
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Bland det hele godt sammen, og lad masse koge op et øjeblik.
- Fordel den varme kokos/kaffe topping på din “den du ved nok kage”, og lad den køle helt af, inden du pakker den tæt med film, en pose, eller et låg over din bradepande.