Kanelsnegle i fad

Ingredienser

  • 1,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/2 spsk kanel
  • 1/2 spsk kardekomme
  • 1/2 spsk ingefær
  • 50 g sukker
  • 1/2 spsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • Remonce:
  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 spsk kanel
  1. Start med at lune mælken og hæld det herefter i en røremaskine. Opløs nu gæren i mælken og tilsæt herefter æg under omrøring.
  2. Tilsæt nu de tørre ingredienser og rør rundt.
  3. Tilsidst tilsættes den bløde smør under omrøring, og dejen æltes godt sammen i 10 minutter. Lad herefter dejen hæve lunt i 15-20 minutter.
  4. Imens laves remoncen ved at blande smør, sukker og kanel sammen.
  5. Når dejen har hævet, rulles den ud til en rektangel på 50 x 40 cm.
  6. Fordel remoncen i et jævnt lag og rul dejen sammen (rul fra den smalleste side).
  7. Skær dejen ud i 12 lige store snegle og sæt dem på højkant i et ildfast fad. Stil dem i fadet med kun en smule mellemrum, så du undgår tørre kanter, når de er bagt.
  8. Lad dem hæve lunt i 45 minutter.
  9. Pensl sneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i 15 minutter ved 185 grader varmluft.