Snickerskage

Kagebund til snickerskage:

  • Ca. 250 gr. saltede peanuts
  • 3 hele æg
  • 350 gr. sukker
  • 200 gr. blødt smør
  • 250 gr. hvedemel
  • 3-4 spsk. peanutbutter
  • 1,5 tsk. bagepulver

Chokoladekaramel:

  • 1 Dulce de leche

Chokoladeganache:

  • 250 gr. chokolade (evt. 50/50 af lys og mørk chokolade)
  • 25 gr. smør
  • 0,5 dl. piskefløde

Kagebund til snickerskage:

  1. Opvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme eller 180° grader varmluft.
  2. Pisk det stuetempererede smør let og luftigt sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt i et par minutter.
  4. Herefter tilsættes peanutbutter, mel og bagepulver til æggeblandingen, og det hele piskes grundigt i et par minutter til dejen er jævn og ensartet.
  5. Beklæd en bradepande (ca. 25 x 35 cm.) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
  6. Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
  7. Bag nu kagebunden på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter ovntype.
  8. Du kan evt. bruge en kødnål og stikke i dejen for at kontrollere hvornår den er færdigbagt. Når der ikke længere sidder dej fast på kødnålen, er kagebunden færdigbagt.

Chokoladeganache:

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og hæld det i en dyb tallerken sammen med fløden og smørret.
  2. Bring lidt vand i kog i en gryde (vandbad) som er mindre i diameter end den dybe tallerken, og placer den dybe tallerken ovenpå gryden.
  3. Smelt stille og roligt ingredienserne over vandbadet, og rør blandingen godt sammen.
  4. Hæld den færdige chokoladeganache ud over den afkølede kagebund med chokoladekaramel.
  5. Fordel ganachen så chokoladetoppen bliver jævn og ensartet.
  6. Stil den færdige snickerskage på køl i et par timer inden servering.