Skip to contentKagebund til snickerskage:
- Ca. 250 gr. saltede peanuts
 - 3 hele æg
 - 350 gr. sukker
 - 200 gr. blødt smør
 - 250 gr. hvedemel
 - 3-4 spsk. peanutbutter
 - 1,5 tsk. bagepulver
 
Chokoladekaramel:
Chokoladeganache:
- 250 gr. chokolade (evt. 50/50 af lys og mørk chokolade)
 - 25 gr. smør
 - 0,5 dl. piskefløde
 
Kagebund til snickerskage:
- Opvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme eller 180° grader varmluft.
 - Pisk det stuetempererede smør let og luftigt sammen med sukkeret.
 - Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt i et par minutter.
 - Herefter tilsættes peanutbutter, mel og bagepulver til æggeblandingen, og det hele piskes grundigt i et par minutter til dejen er jævn og ensartet.
 - Beklæd en bradepande (ca. 25 x 35 cm.) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
 - Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
 - Bag nu kagebunden på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter ovntype.
 - Du kan evt. bruge en kødnål og stikke i dejen for at kontrollere hvornår den er færdigbagt. Når der ikke længere sidder dej fast på kødnålen, er kagebunden færdigbagt.
 
Chokoladeganache:
- Bræk chokoladen i mindre stykker, og hæld det i en dyb tallerken sammen med fløden og smørret.
 - Bring lidt vand i kog i en gryde (vandbad) som er mindre i diameter end den dybe tallerken, og placer den dybe tallerken ovenpå gryden.
 - Smelt stille og roligt ingredienserne over vandbadet, og rør blandingen godt sammen.
 - Hæld den færdige chokoladeganache ud over den afkølede kagebund med chokoladekaramel.
 - Fordel ganachen så chokoladetoppen bliver jævn og ensartet.
 - Stil den færdige snickerskage på køl i et par timer inden servering.