Skip to contentKagebund til snickerskage:
- Ca. 250 gr. saltede peanuts
- 3 hele æg
- 350 gr. sukker
- 200 gr. blødt smør
- 250 gr. hvedemel
- 3-4 spsk. peanutbutter
- 1,5 tsk. bagepulver
Chokoladekaramel:
Chokoladeganache:
- 250 gr. chokolade (evt. 50/50 af lys og mørk chokolade)
- 25 gr. smør
- 0,5 dl. piskefløde
Kagebund til snickerskage:
- Opvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme eller 180° grader varmluft.
- Pisk det stuetempererede smør let og luftigt sammen med sukkeret.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt i et par minutter.
- Herefter tilsættes peanutbutter, mel og bagepulver til æggeblandingen, og det hele piskes grundigt i et par minutter til dejen er jævn og ensartet.
- Beklæd en bradepande (ca. 25 x 35 cm.) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
- Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
- Bag nu kagebunden på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter ovntype.
- Du kan evt. bruge en kødnål og stikke i dejen for at kontrollere hvornår den er færdigbagt. Når der ikke længere sidder dej fast på kødnålen, er kagebunden færdigbagt.
Chokoladeganache:
- Bræk chokoladen i mindre stykker, og hæld det i en dyb tallerken sammen med fløden og smørret.
- Bring lidt vand i kog i en gryde (vandbad) som er mindre i diameter end den dybe tallerken, og placer den dybe tallerken ovenpå gryden.
- Smelt stille og roligt ingredienserne over vandbadet, og rør blandingen godt sammen.
- Hæld den færdige chokoladeganache ud over den afkølede kagebund med chokoladekaramel.
- Fordel ganachen så chokoladetoppen bliver jævn og ensartet.
- Stil den færdige snickerskage på køl i et par timer inden servering.